Eskolako baratzean kalabaza bat hazi zen. Urriak 25ean kalabaza horrekin bizkotxo bat egitea okurritu zitzaigun. Orduan eguraldi kaixkarrarekin errezeta egin genuen. Honats pausuak: Osagaiak (8 lagunentzat) : -250 g kalabaza edo kuia ( gordina eta garbia) -200 g azukre -3 arrautza - 70 g oliba-olio -250 g irin -16 g legamia - Kanela-hautsa goilarekada txiki bat Nola egin (pausuak) Kalabaza kubo txikitan moztu eta ontzi batean, su motelean irakiten jarri . Kalabaza egosita dagoenean, sardexka batez zanpatu eta azukrea nahastu. Aurreko nahasketari arrautza irabiatuak, irina, olioa, kanela-hautsa eta legamia ondo nahastu. Orea molde batera bota eta aurrez berotutako labean sartu (180 gradutan, 30 minutuz). Hozten utzi, moldetik atera eta prest duzu bizkotxoa gau beltza, urtebetetze festa etab, behar bezala ospatzeko. ON EGIN!!