Saltatu eta joan eduki nagusira

Kalabaza bizkotxoa

Eskolako baratzean kalabaza bat hazi zen. Urriak 25ean kalabaza horrekin bizkotxo bat egitea okurritu zitzaigun. Orduan eguraldi kaixkarrarekin errezeta egin genuen. Honats pausuak:


Osagaiak (8 lagunentzat) :

-250 g kalabaza edo kuia  ( gordina eta garbia)
-200 g azukre
-3 arrautza
- 70 g oliba-olio
-250 g irin
-16 g legamia
- Kanela-hautsa goilarekada txiki bat





Nola egin (pausuak)
  • Kalabaza kubo txikitan moztu eta ontzi batean, su motelean irakiten jarri .
  •                                    
  • Kalabaza egosita dagoenean, sardexka batez zanpatu eta azukrea nahastu.


  • Aurreko nahasketari arrautza irabiatuak, irina, olioa, kanela-hautsa eta legamia ondo nahastu.

  • Orea molde batera bota eta aurrez berotutako labean sartu (180 gradutan, 30 minutuz).
  • Hozten utzi, moldetik atera eta prest duzu bizkotxoa gau beltza, urtebetetze festa etab, behar bezala ospatzeko.




ON EGIN!!

Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

2024/2025 ikasturtea

 Ongi etorri 2024/2025 ikasturte berrira!  Oporrak ondo dsfrutatu ondoren, hemen gaude berriz ere bueltan ikasturte honek ekarriko dizkigun sorpresaz gozatzeko. Ikusten duzuenez, irakasle berriak daude. Hauek ere ilusio haundiarekin etorri dira Adunara, goazen denon artean gure famili txiki haundi hon etara ongietorri goxo eta polit bat egitera! 

Time for bed

When it’s time for bed, I have a shower And put my pyjamas on. I wash my face and I clean my teeth. Then we go to bed And we go to sleep. When it’s time for bed, I have a shower And put my pyjamas on. I wash my face And I clean my teeth. Then we go to bed. But we don’t go to sleep. No, we don’t go to sleep. We read a book!

Let`s make a catapult!

Making a simple catapult with popsicle sticks is a fun and easy project for primary 1 and 2 students!  Here's how you can make one: Materials Needed: 7 popsicle sticks 2 rubber bands A plastic spoon A marshmallow Steps: Build the base Create the launching arm Attach the launching arm to the base Add the spoon Ready to launch!                                                                                                                                                                                        ...