Saltatu eta joan eduki nagusira

Piña beteta

Gabonetan sobratutako turroia oraindik etxean bueltaka duzuela? Aukera aproposa izan liteke Nahia Elgarrestak proposatzen digun errezeta hau egiteko. On egin!

Osagaiak:

-Piña 1.
-150g turroi biguna.
-3 zuringo.
-Azukrea bakoitzaren gustura.
-8 bizkotxo.


Nola egin?

Hasteko, jarri zuringoa elur moduan. Ia ia prest dagoenean, azukrea bota nahi beste.
Ondoren, piña erditik moztu eta gero piñaren barrukoa zatitu zati txikietan.
Jarraian, bizkotxoak moztu eta jarri piñaren barruan.
Hori egin eta gero, turroia jarri piñaren barruan.
Azkenik, piña pusketak piña barrura botako ditugu.
Bukatzeko, zuringoak gratinatuko ditugu minutu batez.

Egunerokotasunean normalean piña hitza erabili arren, euskaraz beste izen bat du. Ea nork asmatzen duen piña euskaraz nola den!

Iruzkinak

Blog honetako argitalpen ezagunak

KEZKAMUXELAK

GURE PANPINTXO MAITAGARRIAK.

BERRITSU IRRATIA 4. emanaldia

Ugaitz, Eneko, Markel, Aiora, Asier, Peru C., Irati, Denis, Eñaut, Amaia eta Peru Sarasola izan dira 4. irratsaioa prestatu dutenak. Gure artera Miguel Angel Irazabalbeitia gure eskola egin zuen arkitektoa gonbidatu dugu. Elkarrizketaz gain beste hainbat txoko gustagarri ere izan ditugu: Eskolako zipriztinak, diskoen eskaintza, English corner, txisteak eta lehiaketa. Oso polita atera zaigu eta disfrutatu gure Berritsu irratiarekin!!!

BA AL DAKIZU NOLA DEITZEN DIREN?

AURREKO ARRATSALDEAN HONAKO FRUITU HAUEK BILDU GENITUEN; GAZTAINAK ETA INTXAURRAK. JAKINGO AL ZENUKE ESATEN NOLA IZENA DUTEN FRUITU HAUEN KANPOKO AZALEK?   HURRENGO ASTEAN ERANTZUNAK EMANGO DIZKIZUGU.   KAIXO LAGUNOK: AURREKO ASTEAN AGINDU BEZALA, HEMENTXE GAUDE ERANTZUNAK EMATEKO PREST! GAZTAINARENA MORKOTSA DA ETA INTXAURRARENA ZOKOTENA. GOZATU UDAZKENEAN FRUITU GOXO HAUEKIN!